Πτώση του ποσοστού ανεργίας κατά 1,4% στο γ’ τρίμηνο του 2016 δείχνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, το ποσοστό ανεργίας μετρήθηκε στο 22,6%, όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ήταν 24% (στο β’ τρίμηνο 2016 είχε διαμορφωθεί στο 23,1%).

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Μεγάλη μείωση της τάξης του 5,9% καταγράφηκε στον αριθμό των ανέργων σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2015 (σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2016 η μείωση ήταν της τάξης του 1,8%).

«Τα τελευταία στοιχεία διαψεύδουν, για άλλη μία φορά, τη Ν.Δ. και τον τομεάρχη Εργασίας, κ. Βρούτση, που επιμένουν, με επιλεκτικές αναφορές και αποσπασματικά στοιχεία, να παραποιούν τα δεδομένα για την πορεία της ανεργίας στη χώρα», ξιφούλκησε με αφορμή τα στοιχεία αυτά η αν. υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

«Οι ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί απώλειας θέσεων εργασίας τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο αποτελούν, ως γνωστόν, διαχρονικό φαινόμενο, λόγω εποχικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η υπουργός.

Συντάκτης: Τζώρτζης Ρούσσος

Πηγή: ΕφΣυν.