Στην Αθλητική νομοθεσία τα πράγματα είναι σαφή και για να το περιγράψουμε απλοϊκά, ότι εμπεριέχει φυσική κάματο διέπεται από την αθλητική νομοθεσία. Αρα πρέπει να διεξάγεται σε χώρους που διαθέτουν κτιριακή άδεια γυμναστηρίου.
Τι ορίζεται ως γυμναστήριο
Ο ορισμός του Γυμναστηρίου για την ελληνική νομοθεσία εμπεριέχεται στο ΠΔ 2019 του 2006. Εκεί αναγράφεται επί λέξει στην παράγραφο 2 του άρθρου 1: «Ως γυμναστήριο νοείται κάθε μονάδα άθλησης σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο που έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης και άθλησης, ιδίως μέσω της παροχής υπηρεσιών ελεύθερης γυμναστικής, αεροβικής γυμναστικής, αερόβιας προπόνησης με χρήση ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προπόνησης με αντιστάσεις, προγραμμάτων ευλυγισίας διαστάσεων, γυμναστικής για παιδιά, υδρογυμναστικής, παθητικής γυμναστικής με χρήση μηχανημάτων, παραδοσιακών χορών, αυτοάμυνας, κολύμβησης».
Κομμάτι του αθλητισμού οι Πολεμικές Τέχνες
Όπως εύκολα μπορεί να αναγνώσει ο οιοσδήποτε γνωρίζει ελληνικά και υπό τον ευρύ όρο αυτοάμυνα, ο έλληνας νομοθέτης ενέταξε τις Πολεμικές Τέχνες κάτω από την αθλητική νομοθεσία. Περαιτέρω στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναγράφεται επί λέξει: «Ως αθλητική σχολή νοείται κάθε εκπαιδευτική μονάδα που έχει σκοπό την εκμάθηση ή καλλιέργεια αναγνωρισμένου ή μη αθλήματος. Στις διατάξεις του παρόντος εμπίπτουν και α προσφερόμενες από τα αθλητικά σωματεία υπηρεσίες εκμάθησης αθλημάτων (αθλητικές ακαδημίες) του άρθρου 7 παρ. 2 ν. 2725/1999».
Αν κάποιος αναγνώσει αυτές τις δύο παραγράφους μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι ακόμη και τα μη αναγνωρισμένα αθλήματα ή και χοροί (όπως η ζούμπα για παράδειγμα ή μία πολεμική τέχνη που δεν έχει αναγνωριστεί ως άθλημα) διέπεται από την ίδια αθλητική νομοθεσία που επιβάλλει να διαθέτει το προπονητήριο κτιριακή άδεια
Αν τώρα κάποιος δεν θέλει να ανήκει στον σωματειακό ερασιτεχνικό αθλητισμό, μπορεί να καλλιεργήσει το όποιο άθλημα ή χορό, μέσα από κτιριακές γυμναστηριακές υποδομές που διαθέτουν κτιριακή άδεια.